גיל ההתבגרות – האתגר
עמותת “דרך אחרת” זוכה להוביל כבר שנים אחדות את תחום הגמילה מהתמכרויות בישראל בשיתוף פעולה עם גופים ממשלתיים שונים.
את מרכז הגמילה מנהל צוות מקצועי ומנוסה, הכולל רופאים ומטפלים מהשורה הראשונה ומהמומחים בתחום בישראל.
עם הניסיון הרב והמוניטין שרכש צוות המרכז בתחום, הוא בחר לפעול גם במישור הגברת המודעות לבעיית ההתמכרויות ובהפצת הידע על האפשרות להיגמל ובעיקר על הדרך למנוע אותה מראש, בדגש על בני נוער המהווים קבוצת סיכון.
מרצים מצוות “דרך אחרת” מציגים ומנגישים את שיטת הטיפול הייחודית של המרכז, המעניקה את התקווה ואת האמונה ביכולותיו ובכוחותיו של כל אדם באשר הוא לבחור ולצאת לחופשי.
מרכז הגמילה “דרך אחרת” בנה תוכניות שונות להקניית ידע וכלים מקצועיים לגמילה ולמניעה. ההרצאות מרתקות, והורים רבים וכן צוותים חינוכיים שהשתתפו בהן, מיישמים את המתודה הטיפולית ומדווחים על הצלחה כתוצאה מהישענות על הכלים הניתנים במהלך ההרצאות.
תפקידנו כהורים לזהות שינויים התנהגותיים כסימני אזהרה
תקופת גיל ההתבגרות ידועה כמרגשת ותוססת במהלכה מתבגרים עסוקים בגילוי עצמי ובגיבוש זהות. החיפוש אחר זהות עצמית כרוך לעיתים במרד בהורים, בממסד ובמוסכמות.
מתבגרים רבים חשים צורך לבדוק גבולות ומתוך כך, כחלק מתהליך ההתבגרות וגיבוש הזהות, חלקם עלולים להתפתות להתנסות בסמים ובאלכוהול.
במהלך ההרצאה נדבר על אמצעי זיהוי לשימוש בסמים ואלכוהול ונדבר על חשיבות יחסי קרבה בין הורים למתבגרים המגדילים את יחסי האמון, לשמירה על קשר אישי ומשתף.
נפרט מהם העקרונות המנחים לשיח מקרב ורלוונטי, נעבוד על פיתוח שיח בינאישי, קרוב ופתוח להעמקת הקשר ולקידום תחושת המסוגלות והאוטונומיה של המתבגר.
נשים דגש על שיח משותף על צריכת סמים ואלכוהול, על מנת לסייע להם ולהבין את המשמעות וההשלכות של צריכת חומרים, מה שיקטין את הסיכון שהמתבגרים יצרכו סמים ואלכוהול כחלק מ”טיפול עצמי”.
"המניעה של היום, היא השלווה של המחר"
בואו לקנות ולהקנות ידע חשוב, שיסייע לדור הצעיר לצלוח את אתגר ההתבגרות בשלום. ההצלחה שלהם תלויה בכם!